Companii

Dezvoltatorul suedez Skanska mizează pe chiriaşi cu suprafeţe mici în cazul birourilor Equilibrium din Bucureşti. Faza a doua a fost livrată pe final de 2022. „Suprafaţa medie contractată din ultima perioadă în cadrul proiectului este de aproximativ 1.000 mp.“

Odată cu finalizarea celei de-a doua faze a proiectului Equilibrium 2, complexul oferă o suprafaţă totală de 40.700 mp.

Odată cu finalizarea celei de-a doua faze a proiectului Equilibrium 2, complexul oferă o suprafaţă totală de 40.700 mp.

Autor: Bogdan Alecu

13.02.2023, 17:00 319

Skanska, dezvoltatorul suedez care a construit birourile Green Court, Campus 6 şi acum Equilibrium din Capitală, a livrat la finalul anului trecut faza a doua din proiectul Equilibrium din Capitală, situat la intersecţia dintre Fabrica de Glucoză şi Gara Herăstrău, în zona Barbu Văcărescu din Capitală.

„Equilibrium 2 a fost livrat în Q4 2022 şi suntem în discuţii cu chiriaşi. Suprafaţa medie contractată din ultima perioadă în cadrul proiectului Equilibrium 1 este de aproximativ 1.000 mp. Nivelul chiriei evoluează în raport cu rata indexării la nivel european. Chiria aplicabilă este la nivelul de prime rent aferent subpieţei“, au spus oficialii Skanska.

Conform datelor companiei de consultanţă imobiliară C&W Echinox chiria în zona Floreasca–Barbu Văcărescu este cuprinsă între 15 şi 17,5 euro/mp/lună. Este cel mai mare pol de office din Bucureşti, cu aproape 590.000 mp de birouri, cu un grad de neocupare de 12,9% şi unde nu mai este niciun proiect nou în construcţie. Singura clădire nouă de office aşteptată este cea a NEPI-Rockcastle care face parte din expansiunea mallului Promenada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO