Companii

Diana Popescu, proprietara hotelului Epoque din Bucureşti: Preţul mediu pentru o cameră de cinci stele în Bucureşti este cu mult sub media europeană, iar dacă vorbim de piaţa americană, este probabil la nivel de motel

Diana Popescu, proprietara hotelului Epoque din Bucureşti

Diana Popescu, proprietara hotelului Epoque din Bucureşti

Autor: Miruna Diaconu

19.12.2023, 00:07 218

Recent, hotelul boutique de cinci stele Epoque din Capitală, din apropiere de parcul Cişmigiu, a fost desemnat drept cel mai bun hotel urban din Europa şi Regiunea Mediteraneană de către Condé Nast Johansens, ghid de referinţă pentru călătorii independenţi.

Ultimii ani au fost pietre de încercare pentru industria ospitalităţii, pornind de la criza pandemică şi până la războiul de la graniţe, care a speriat turiştii străini şi creşterea preţurilor care s-a tradus într-o presiune mai mare pe bugetele de costuri. Piaţa s-a arătat rezilien­tă, ba chiar a avut un record al profiturilor în 2022, însă problemele economice din a­cest an se vor duce şi în 2024, având ca prim efect încetinirea pieţei turistice, este de părere Diana Popescu, proprietara hote­lului de cinci stele Epoque din Bucureşti.

„Piaţa ospitalităţii a dovedit că este foar­te sensibilă la crize de orice natură şi odată cu scumpirea excesivă a transpor­tu­lui aerian şi cu acutizarea şi extinderea crizei financiare la nivel mondial, cred că vom vedea o încetinire a turismului global, în special pe segmentul de turism de masă“, spune Diana Popescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO