Companii

Directorul de agricultură al InterAgro: Reducerea TVA-ului la pâine închide cercul după taxarea inversă

Directorul de agricultură al InterAgro: Reducerea...

Autor: Gabriel Razi

29.07.2013, 19:46 510

Sorin Dogaru, directorul diviziei de agricultură al grupului InterAgro, cu afaceri pe o singură companie de 650 milioane de dolari şi cu activităţi în agricultură, procesarea alimentară sau industria chimică, spune că reducerea TVA la pâine la 9% închide “cercul” după introducerea sistemului taxării inverse pentru cereale în urmă cu trei ani.

“Introducerea taxării inverse acum trei ani a fost o măsură lăudabilă dar nu completă.  Ne-am trezit că evaziunea din comerţul cu cereale s-a mutat la făină şi pâine. Practic, grâul se cumpăra la negru şi se transforma în făină pentru a evaziona TVA-ul. Toţi factorii care au luptat pentru măsura asta trebuie felicitaţi”.

Directorul InterAgro, grup ce deţine patru fabrici de pâine în sudul ţării, mai spune că ultimii trei ani au fost parţial pierduţi de industria de panificaţie din cauza evaziunii.

“Vom vedea ce se va mai întâmpla în următoarele luni pentru că românii sunt inventivi şi nu exclus să fie găsite alte metode de evaziune. Acum trei ani, atunci când ceream această măsura pe întreg lanţul, guvernanţii spuneau că nu ne mai ajunge că am primit deja taxarea inversă”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO