Companii

Distribuitorul de centrale termice Baxi a intrat în insolvenţă

Distribuitorul de centrale termice Baxi a intrat în...

Autor: Andreea Neferu

25.11.2013, 00:06 445
Distribuitorul de centrale termice Baxi Româ­nia, parte a grupului BDR Thermea, înregistrat în Olan­da, a intrat în insolvenţă la începutul lunii noiem­brie la propria cerere, potrivit datelor care apar pe site-ul Tri­bu­nalului Ilfov. Cabinetul Individual de Insolvenţă Giurgiu Călin Dan a fost numit administrator judiciar al companiei.
 
Compania, cu afaceri de circa 2,9 milioane de euro şi o pierdere netă de 0,1 milioane de euro anul trecut, avea datorii de aproape 1,4 milioane de euro la nivelul anului 2012, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
În România sunt instalate circa 2 – 2,4 mi­lioane de centrale ter­mice, potrivit esti­mărilor jucătorilor din pia­ţă, astfel că circa o locuinţă din patru are autonomie aproape totală în ce­ea ce priveşte în­căl­zirea şi apa caldă. Piaţa locală de cen­tra­le termice de aparta­ment s-a ridi­cat anul trecut la un vo­lum de 140.000 de unităţi şi o valoare de 75 de milioane de eu­ro, potrivit esti­mă­rilor ante­-rioare ale com­paniilor care ac­ti­vează pe acest seg­ment. Alţi jucători im­-portanţi pe seg­men­tul de centrale termice sunt Ariston Thermo Româ­nia, Robert Bosch, Köber, Immergas, Vaillant sau Viessmann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO