Companii

Distrigaz Sud a dat 3.000 de oameni afara dupa preluarea de catre Gaz de France

24.03.2008, 20:16 19

Compania de distributie si furnizare a gazelor naturale, Distrigaz Sud, controlata din 2005 de grupul francez Gaz de France, si-a redus in ultimii trei ani numarul de anagajati cu aproape 3.000 de persoane.
Potrivit datelor Distrigaz, in prezent in companie lucreaza 7.800 de angajati, fata de 10.800 in anul privatizarii.
Cea mai mare disponibilizare a fost operata anul trecut, cand peste 1.600 de angajati au parasit compania. Potrivit datelor publicate pe Ministerul Finantelor, la sfarsitul anului 2006, compania numara 9.438 de salariati, cu peste 1.300 mai putini decat in anul preluarii.
"Numarul de angajati va evolua in functie de transformarile care au avut loc la nivelul companiei dupa preluare: schimbarea metodelor de lucru, acestea devenind mai productive, informatizarea activitatilor - numarul calculatoarelor s-a dublat si a fost implementat sistemul SAP - si accelerarea ritmului investitiilor", au explicat oficialii companiei evolutia numarului de angajati
Cealalta mare companie de profil, E.ON Gaz Romania, a precizat ca politica de personal este un aspect confidential care tine de procedurile interne ale societatii. Privatizarea fostului Distrigaz Nord, preluat de germanii de la E.ON Ruhrgas, a fost finalizata tot in anul 2005. Potrivit celor mai recente date disponibilie pe site-ul Ministerului Finantelor, in 2006 compania a ajuns la un numar de 8.563 de angajati, in conditiile in care pe parcursul anului pierduse 814 de salariati fata de numarul angajatilor din 2005.
Distrigaz Sud, alaturi de E.ON Gaz Romania sunt cele mai mari companii de distributie a gazelor din Romania. Afacerile Distrigaz Sud au ajuns in 2006 la 909 mil. euro.
Valul de disponibilizari in cadrul companiilor din sectorul energetic, atat cele din gaze naturale cat si cele active pe segmentul energiei electrice, este de asteptat sa continue si anul acesta, tinand cont de faptul ca toate societatile de profil au trecut prin restructurari masive anul trecut, impuse de normele europene.
Singura companie care si-a anuntat intentia pentru anul acesta in ceea ce priveste disponibilizarile este CEZ Romania, care a preluat fosta Electrica Oltenia. Societatea a anuntat ca anul acesta va renunta la 300 de angajati, respectiv la 10% din personalul cu care a incheiat anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO