Companii

Distrigaz Sud a dublat profitul Gaz de France International

13.09.2006, 19:37 22

Distrigaz Sud, cea mai mare distributie de gaze naturale din Romania dupa cifra de afaceri, a contribuit la dublarea profitului operational (EBITDA) al Gaz de France International, compania din cadrul grupului francez care deruleaza operatiunile din afara Frantei.
"Profitul operational pe segmentul international de furnizare si distributie a atins o valoare de 355 de milioane de euro, rezultat care a adus o crestere de 115% comparativ cu nivelul de 165 de milioane de euro realizat in primul semestru al anului trecut. Aceasta evolutie este atribuita in special integrarii operatiunilor din Romania si Belgia, dar si evolutiei pozitive pe care au inregistrat-o marjele pe toata afacerea", au comentat reprezentantii Gaz de France.
Nici oficialii Gaz de France, nici cei ai Distrigaz Sud nu au dorit sa detalieze rezultatele obtinute de Distrigaz Sud in primul semestru al anului.
Francezii au preluat distributia de gaze Distrigaz Sud in octombrie 2005. Distrigaz Sud a inregistrat la sfarsitul anului trecut o pierdere neta de 1,4 mil. lei (0,38 mil.euro) comparativ cu profitul net in valoare de 6,2 mil. lei (1,52 mil.euro) raportat pe exercitiul financiar aferent anului 2004. Cifra de afaceri a distributiei de gaze a inregistrat un nivel de 2,6 mld. lei (729 mil. euro), in crestere cu 36% (in euro) comparativ cu nivelul raportat in 2004. Pentru acest an, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de 20% a afacerilor pana la 874 mil. euro.
In primele sase luni, Gaz de France a inregistrat la nivel global un profit net de 1,7 mld. euro, in crestere cu 44% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. La nivel de grup, cifra de afaceri aferenta perioadei analizate s-a ridicat la 15,2 mld. euro, in crestere cu 37% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO