Companii

Doi antreprenori din Neamţ trimit la export 10% din producţia de ferestre şi uşi

Doi antreprenori din Neamţ trimit la export 10% din...

Autor: Andreea Neferu

04.02.2015, 00:07 2207

Producătorul de tâmplărie PVC Izotec Group din judeţul Neamţ, controlat de Ciprian Chelariu şi Sorin Sârbu, a trimis anul trecut la export ferestre şi uşi cu o valoare de circa 500-600.000 de euro, echivalentul a 10% din cifra de afaceri înregistrată în 2014.

„Dezvoltarea departamentului de export este o consecinţă firească a cererii venite către Izotec din partea firmelor din Italia, Franţa, Germania, Olanda sau Belgia. (...) Con­siderăm că anul acesta vom avea o creştere a exporturilor cu 50% (faţă de 2014 – n.red.)“, a spus Chelariu. Izotec Group are o fabrică la Săvineşti, în apropiere de Piatra Neamţ, şi a bugetat pentru anul acesta o cifră de afaceri de circa 7 milioane de euro.

Capacitatea de producţie a fabricii Izotec se ridică la circa 1.000 de piese pe zi, iar compania a investit în utilaje circa 6 milioane de euro până în prezent, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu.

O serie de companii locale care produc ferestre şi uşi şi-au încercat norocul peste hotare în ultimii ani, după ce piaţa internă de tâmplărie termoizolantă a scăzut de la un maxim de circa un miliard de euro în anii de boom la doar 250-300 mil. euro anul trecut, potrivit datelor din piaţă.

Printre producătorii români care exportă în prezent ferestre şi uşi se numără Optimedia din Oradea, Electric Plus (cu brandul Barrier) din Bacău sau Casa Noastră (QFort) din Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO