Companii

Doi din zece români vânează ofertele last-minute pentru vacanţă

Doi din zece români vânează ofertele last-minute pentru vacanţă

Autor: Liviu Iancu

09.10.2014, 00:00 35

"Peste 60% dintre turiştii care merg în vacanţe vara în străinătate cumpără pachete cu reducere, early booking. Unii dintre ei plătesc integral, atunci când rezervă, dar cei mai mulţi preferă să achite în rate. Cei care rezervă încă din octombrie vacanţa pentru vara anului viitor au reduceri de până la 50%, iar cei care achiziţionează în mai pentru vara acelui an beneficiază de un discount de 10%", a declarat miercuri într-o conferinţă Marius Pandel, directorul general al agenţiei Christian Tour.

El a adăugat că 20% dintre români cumpără pachete standard, iar restul de 20% aşteaptă ofertele last-minute.

Agenţia a lansat deja, la 1 octombrie, ofertele pentru anul viitor, care pot fi rezervate cu un avans de 25 de euro, restul putând fi plătit în mai multe rate până în vară. Printre acestea se numără mai multe destinaţii din Grecia, Turcia şi Spania.

În acest an, Christian Tour a operat 27 de zboruri charter pe săptămână din mai multe oraşe din ţară, iar în topul preferinţelor turiştilor s-a aflat insula Corfu, urmată de Zakynthos şi Creta. Au fost căutate şi staţiunile de pe litoralul turc.

"Pentru perioada sărbătorilor de iarnă ne aşteptăm ca românii să aleagă circuite sau vacanţe în zonele montane, dar şi destinaţii exotice. Dubai şi Emiratele Arabe, Republica Dominicană, Mexic, Cuba, circuite în Europa şi programe de ski în România, Bulgaria şi Austria se află în topul preferinţelor turiştilor pentru acest sfârşit de an", a mai spus Marius Pandel.

În sezonul 2014, pe lângă sejururi, circuitele către destinaţii din Turcia, Cehia, Italia, Anglia, Elveţia, Israel, Croaţia, Spania, Franţa sau ţările nordice (Scandinavia) au fost căutate.

Agenţia a relansat în această toamnă programul Senior Voyage, prin care estimează că peste 15.000 de persoane vor călători în intervalul septembrie 2014 - mai 2015 în Italia, Spania, Cipru, Grecia, Turcia, Franţa, Portugalia, dar şi în Israel sau Dubai. Lansat în 2010, Senior Voyage este conceptul prin care persoanele de peste 55 de ani pot beneficia de programe cu reduceri în mai multe destinaţii europene.

"Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ne aşteptăm ca românii să aleagă programe pentru destinaţii exotice, circuite sau vacanţe în zonele montane. Dubai şi Emiratele Arabe Unite, Caraibe (Rep. Dominicană, Mexic, Cuba), circuite în Europa, circuite exotice, Pieţe de Crăciun şi programe la schi (în România, Bulgaria sau Austria), acestea sunt cele mai cerute programe pentru sfârşitul de an", a mai spus Pandel.

Christian Tour este a doua agenţie de turism din România după Perfect Tour, din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu vânzări de 45 de milioane de euro anul trecut, şi concurează cu Paralela 45, Eximtur, Happy Tour şi Mareea.

Agenţia este deţinută de Cristian Pandel (38 de ani), care controlează şi Europa Travel.

AFACERI DE LA ZERO