Companii

Drumuri Bihor amenajează 350 de locuri de parcare în Oradea pentru 2,3 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

16.02.2012, 16:28 145

Compania Drumuri Bihor, controlată de Beniamin Rus, în asociere cu firma Ritmoteh, au câştigat o licitaţie de peste 2,3 mil. lei (circa 540.000 de euro) pentru realizarea a 350 de noi locuri de parcare în municipiul Oradea. Criteriul de atribuire al licitaţie a fost preţul cel mai scăzut dintre ofertele declarate admise, iar termenul de contestare al acesteia este 20 februarie 2012, după care se va trece la semnarea contractului de lucrări.

Potrivit primăriei Oradea, această investiţie vine în continuarea lucrărilor realizate anul trecut, ce au constat în amenajarea spaţiului de pe malul drept al Crişului Repede, zona cuprinsă între podul Decebal şi podul Densusianu.

Pe tot acest tronson s-a introdus iluminatul public şi s-au montat mobilierul urban, bănci de odihnă şi coşurilor de gunoi. Totodată, s-au construit alei de trecere, locuri de joacă pentru copii şi un teren de sport.

Contractul câştigat în acest an de asocierea dintre companiile Drumuri Bihor şi Ritmoteh prevede reamenajare spaţiilor de pe tronsonul Sovata-Aluminei-Aleea Tuşnadului-malul drept Crişul

Repede, prin demolarea garajelor din această zonă, pentru a face astfel loc construirii de noi locuri de parcare. Pe spaţiul eliberat, se vor construi peste 350 de locuri de parcare şi un al doilea teren de sport destinat tinerilor.

Compania Drumuri Bihor are ca obiect principal de activitate lucrările de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor şi un asociat unic, Beniamin Rus, care controlează şi constructorul Selina. În 2010, compania Drumuri Bihor a înregistrat o cifră de afaceri de 54,7 mil. lei (circa 13 mil. euro), potrivit sitelui Ministerului Finanţelor Publice. Compania avea în 2010 un număr mediu de 208 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24