Companii

Dunapack a renunţat la clienţii care nu au respectat termenele de plată negociate

23.08.2010, 23:42 194

Producătorul de ambalaje de carton on­dulat Dunapack Rambox dinSfântu-Gheor­ghe, parte a holdingului Prinzhorn din Austria, cuclienţi precum Nestle, Heineken sau Angeli estimează pentru anulacesta o cifră de afaceri de 84,8 milioane de lei (20,2 mil. euro),mai mult cu 12,5% faţă de anul anterior, potrivit oficialilorcompaniei.
În primul semestru al anului producţia de carton ondulat a crescutcu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 35,7 mil.metri pătraţi. Cu toate acestea, din cauza creşterii preţurilorproduselor faţă de anul 2009, pe fondul majorării preţurilor lama­teriile prime, între cifra de afaceri realizată şi cea bugetatăs-a înregistrat un "derapaj", potrivit oficialilor companiei, carenu au precizat însă la ce nivel s-au ridicat afacerile în aceastăperioadă.

"Anul acesta am asistat la creşterea numărului contractelorpierdute la circa 15% din total clienţi, faţă de 10%, nivelcaracteristic anilor cu o anumită normalitate din punct de vedereeconomic. Această creştere vine pe fondul renunţării la clienţiicare nu au putut susţine cadrul contractual, în special termenelede plată negociate", a declarat Vlad Vasiliu, managing director alDunapack Rambox Prodimpex.
Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 17,9 milioane deeuro, în scădere cu aproape 24% faţă de anul anterior şi un profitde 1,7 milioane de euro, de două ori mai mare faţă de 2008,potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Piaţa produselor dincarton ondu­lat şi hârtie, pe care mai operează Rondo­carton Cluj,Pehart Tec Petreşti, Vrancart, Romcarton şi alţii, s-a contractatanul trecut cu aproape 30% faţă de nivelul din 2008.

Au rămas fără contractul cu Kraft

Printre clienţii pe care i-a pierdut anul acesta producătorul deambalaje Dunapack Rambox se numără şi compania Kraft Foods România,cel mai mare jucător de pe piaţa ciocolatei şi a cafelei.
"În perioada menţionată pot aminti drept contracte importantepierdute pe cel cu com­pania Kraft, ca urmare a transferăriioperaţiu­nilor de producţie de la Braşov în Bulgaria", a declaratVlad Vasiliu. Scăderea cauzată de pierderea unor contracte a fostcompensată prin cererea în creştere venită din partea altorclienţi, cum ar fi producătorul de chips-uri IntersnackRomânia.
Producătorul de carton ondulat Dunapack livrează cele mai multeproduse pe piaţa românească. Exporturile reprezintă 4% din totalulproducţiei vândute, ţările în care se exportă fiind Bulgaria şiRepublica Moldova.
În cadrul companiei lucrează 189 de angajaţi. "Pentru perioadarămasă din 2010 avem intenţia de-a ne menţine în jurul acesteicifre. Ca urmare a optimizării continue a proceselor, nu excludemînsă posibilitatea ca până la sfârşitul anului acest număr să scadăcu circa 5%", a declarat Vlad Vasiliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO