Companii

După America House, Novo Park devine al doilea proiect de birouri care va avea o cafenea Starbucks

După America House, Novo Park devine al doilea proiect...

Autor: Cristi Moga

22.07.2014, 00:00 216

Lanţul de cafenele Starbucks, care deţine în Bucureşti şapte unităţi, şase dintre acestea fiind situate în centre comerciale, va deschide în luna septembrie o nouă cafenea în parcul de birouri Novo Park din Pipera controlat de omul de afaceri Liviu Tudor, în urma unei tranzacţii intermediate de consultanţii firmei Colliers International. Singura Starbucks de pe piaţa locală care nu este situată într-un mall se află la parterul clădirii America House din Piaţa Victoriei.

Recent, Starbucks a închiriat un spaţiu de 200 mp în clădirea D din Novo Park, proiect în care lucrează circa 8.000 de angajaţi ai unor companii precum HP, Mondelez, Garanti sau UniCredit. Per total, în clădirile de birouri din jurul staţiei de metrou Pipera, unde se va afla noua Starbucks, lucrează în jur de 20.000 de angajaţi, iar în prezent fiecare cafenea din reţea are în medie circa 600 de clienţi pe zi. Compania care operează lanţul de cafenele a avut anul trecut afaceri de 7 mil. euro, iar planurile acţionarilor sunt de a dubla reţeaua până la finalul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO