Companii

E.ON Energie România: Ne-am propus să jucăm un rol esenţial în procesul de tranziţie energetică, cu focus pe eficienţă energetică şi producere de energie verde

E.ON Energie România: Ne-am propus să jucăm un rol...

Autor: Roxana Petrescu

12.06.2023, 18:00 115

E.ON Energie România, compania care grupează activităţile de furnizare de energie şi gaze a germanilor de la E.ON pe plan local, vrea să se acrediteze ca instalator autorizat astfel încât să poată participa la Casa Verde Fotovoltaice, cel mai de succes program guvernamental destinat producerii de energie verde.

E.ON Energie România a ajuns anul trecut la un business de 13,7 mld. lei, dublu faţă de cifra de afaceri din 2021, arată datele financiare transmise de companie pentru noua ediţie a Anuarului de business al României. Cei mai mai jucători din economie, proiect editorial ZF ajuns la cea de-a 18-a ediţie. Creşterea cifrei de afaceri reflectă scumpirile semnificative prin care au trecut piaţa de energie şi de gaze, în timp ce rezultatul net, pier­dere, reflectă provocările financiare pe care le-au avut furnizorii, principalii finanţatori în prima fază a schemei de susţinere a consumatorilor implemen­tată de statul român.

„Piaţa de energie s-a confruntat cu o criză fără precedent, care nu s-a în­cheiat încă. Anul 2023 a început cu o perspectivă mai bună, datorită corec­ţiilor făcute de autorităţi spre finalul anului trecut la unele dintre măsurile legislative cu impact major asupra sec­torului. Chiar dacă situaţia s-a îmbu­nătăţit, mai sunt eforturi de făcut pen­tru asigurarea sustenabilităţii financi­are, urmare a prefinanţării schemelor de sprijin în anii 2021 şi 2022“, au pre­cizat reprezentanţii E.ON Energie Ro­mânia în chestionarul completat pen­tru ediţia de anul acesta a Anuarului de business al României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO