Companii

Efectele scumpirilor: TeraPlast şi Alfa Construct Partners renunţă la dezvoltarea unui complex rezidenţial cu 240 de apartamente în Bistriţa

Efectele scumpirilor: TeraPlast şi Alfa Construct...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.09.2022, 18:00 301

Alfa Construct Partners ar fi trebuit să dezvolte, cu bani proprii, un proiect imobiliar cu 240 de apartamente în şase blocuri, pe un teren pe care s-a aflat în trecut fabrica TeraPlast, teren pus la dispoziţie de producătorul din construcţii.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast din Bistriţa, con­trolat de omul de afaceri Dorel Goia, a renunţat la investiţia într-un proiect imobiliar pe care îl avea planificat în Bistriţa, din cauza scumpirilor din ulti­mii ani cu materialele de con­strucţii şi energia.

„TeraPlast şi Alfa Construct Partners anunţă încetarea, de comun acord, a acordului privind proiectul imo­biliar de pe Strada Zefirului din Bistriţa. Decizia vine ca efect al cli­matului complex de pe piaţa construc­ţiilor care a generat creşteri ale pre­ţurilor materialelor de construcţii, co­ro­borate cu evoluţia accelerată a cos­turilor cu energia şi combustibilii, care impactează semnificativ costurile cu furnizorii şi materialele aferente proiectului imobiliar“, se arată într-un anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti, unde este listată compania TeraPlast SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO