Companii

Efervescenţa din piaţa hotelieră nu ţine cont de crize: 17 hoteluri noi vor fi deschise până în 2024. Brăila, Slatina şi Porţile de Fier, puse pe harta turistică de investitorii locali. „Industria hotelieră este pe cale să se confrunte cu noi provocări, dar şi cu noi oportunităţi în perioada următoare.“

Efervescenţa din piaţa hotelieră nu ţine cont de...

Autor: Miruna Diaconu

11.09.2022, 10:51 496

Bucureştiul rămâne în continuare cea mai importantă destinaţie pentru investitorii în hotelărie, chiar dacă piaţa din Capitală a fost puternic afectată de criza sanitară.

Piaţa hotelieră îşi continuă trendul ascendent privind noile investiţii, în pofida celei mai dificile perioade prin care a trecut în ultimii doi ani. Astfel, 17 hoteluri noi vor fi deschise până în 2024 în Bucureşti şi în ţară, conform raportului real estate „Romanian Hotel Market“ al companiei Crosspoint Real Estate.

Multe dintre proiecte au fost anunţate în pandemie, adică cea mai dificilă perioadă pentru industria hotelieră, iar cele mai mari scăderi au fost înregistate pe segmentul de turism de afaceri, zonă în care se concentrează cele mai multe proiecte anunţate.

„Două tendinţe importante şi oarecum divergente au apărut pe piaţa hotelieră în acest an. În primul rând, conflictul Rusia-Ucraina a provocat un aflux de refugiaţi în ţările vecine, ceea ce a dus la o creştere rapidă a ratei de ocupare a hotelurilor în întreaga ECE, în special în Polonia şi România. Această creştere a fost, însă, contrabalansată de scăderea turismului intern, o consecinţă a ridicării restricţiilor internaţionale de călătorie. Astfel, gradul de ocupare, deşi mai mare decât cel înregistrat în 2020-2021, a rămas sub nivelurile pre-pandemie“, spune Ilinca Timofte, Head of Research, Crosspoint Real Estate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO