Companii

Elveţienii de la Holcim au vândut ciment şi betoane de 1,3 mld. lei în 2018, în creştere cu 20%

Elveţienii de la Holcim au vândut ciment şi betoane de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.05.2019, 00:07 597

Producătorul de ciment şi beton Holcim, parte a grupului LafargeHolcim, şi-a majorat afacerile cu 20% în 2018, rezultatul ajungând la 1.270,6 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a urcat cu 23% faţă de anul anterior şi s-a situat la 182,1 milioane de lei. Astfel, marja de profit a Holcim România a fost anul trecut de peste 14%.

Holcim are în România două fabrici de ciment, la Câmpulung şi la Aleşd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment - în Bucureşti, Turda şi Roman. Capacitatea totală de producţie este de 5,7 milioane de tone de ciment anual.

Printre proiectele pentru care Holcim a livrat ciment şi beton se numără Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, noul sediu al Lidl din zona Aviaţiei, inaugurat la începutul anului trecut, şi complexul sportiv Ion Oblemenco din Craiova, o investiţie de 240 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO