Companii

Emanuel Muntmark, cel mai puternic dezvoltator de regenerabile, intră iar în ring. Alţi antreprenori îl urmează în afacerea momentului

Emanuel Muntmark, cel mai puternic dezvoltator de...

Autor: Roxana Petrescu

16.01.2024, 00:07 3451

Finalul anului trecut a fost foarte bogat în avize tehnice de racordare pentru proiecte majore de investiţii în parcuri eoliene şi solare. Peste 1.000 MW, adică investiţii potenţiale de peste 1 mld. euro, au primit avizele în noiembrie şi decembrie 2023.

Pe listă se află nume grele din domeniul de profil, cum este cazul lui Emanuel Muntmark, cel mai puternic dezvoltator de regenerabile din România, dar şi nume noi, atrase de mirajul verde, afacerea momentului în România. Patru companii de proiect controlate de omul de afaceri Emanuel Muntmark au obţinut anul trecut avizele tehnice de racordare la reţea pentru parcuri eolie­ne cu o putere cumulată de 460 MW, adică investiţii de peste 500 mil. euro, în cazul în care se vor finaliza.

Sunt însă şi câteva nume noi pe lista celor care au devenit interesaţi de domeniul energiei verzi. QER GSE este una dintre companiile noi care au obţinut avizul tehnic de racordare pentru un proiect solar de 216 MW în Olt. Compania este controlată de omul de afaceri Ştefan Cherciu, după cum arată datele Termene.ro, cel care deţine producătorul de uşi şi ferestre Casa Noastră şi brandul QFort.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO