Companii

Enel are un nou şef peste veniturile de 850 de milioane de euro de pe piaţa locală

Enel are un nou şef peste veniturile de 850 de milioane de euro de pe piaţa locală

Luca D’Agnese are 46 de ani şi înainte de a veni în România a lucrat în mai multe companii active în domeniul energetic atât pe partea de producere a electricităţii din surse regenerabile, cât şi în ceea ce priveşte transportul de energie electrică

Autor: Roxana Petrescu

10.03.2011, 23:53 130

"Adunarea Generală aAcţionarilor Enel România a aprobat în data de 9 martie numirea luiLuca D'Agnese în funcţia de country manager şi preşedinte al EnelRomânia. El va prelua aceleaşi funcţii şi responsabilităţi deţinuteanterior de domnul Claudio Zito care, conform planificării, şi-aîncheiat mandatul", au declarat reprezentanţii EnelRomânia.

D'Agnese are 46 de anişi înainte de a veni în România a lucrat în mai multe companiiactive în domeniul energetic atât pe partea de producere aelectricităţii din surse regenerabile, cât şi în ceea ce priveştetransportul de energie electrică.

Enel a intrat pe piaţalocală în 2005 când a cumpărat la pachet două filiale aleElectrica, respectiv Electrica Banat şi Electrica Dobrogea. Pasulmajor în ceea ce priveşte dezvoltarea operaţiunilor pe plan local aînsemnat însă preluarea Electrica Muntenia Sud, cea mai valoroasăcompanie de distribuţie şi furnizare a energiei electrice carealimentează Capitala. Dincolo de aceste achiziţii, Enel s-aimplicat în mai multe proiecte de producere a energiei electrice.Până în prezent, italienii au finalizat două parcuri eoliene înDobrogea cu o capacitate cumulată de 64 MW, ceea ce ar puteareprezenta investiţii de peste 100 de milioane de euro, ţinând contde faptul că preţul pentru un MW instalat variază între 1,5 şi 1,8milioane de euro.

Tot pe partea deproducţie a energiei electrice, Enel a rămas implicat înconstruirea reactoarelor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de laCernavodă, un proiect cu o valoare de circa 4 miliarde de euro. Înacest proiect, Enel mai lucrează cu ArcelorMittal România şi custatul român reprezentat prin Nuclear­electrica, după ce CEZ(Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF SUEZ (grupfranco-belgian) au decis să se retragă.

"În România, Enel s-aangajat să devină un jucător integrat pe piaţa energiei şi esteimplicat în mai multe proiecte de generare, în domeniul energieinucleare şi al energiei eoliene", au mai precizat reprezentanţiiEnel.

Potrivit celor mairecente informaţii disponibile, Enel a înregistrat în Româniavenituri de 850 de milioane de euro la finalul anului 2009, încreştere cu 20% faţă de exerciţiul financiar anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO