Energie

Adrian Volintiru, CEO Romgaz la conferinţa ZF Power Summit: Vrem să cumpărăm 20% din participaţia Exxon în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră

ZF Power Summit '20

Adrian Volintiru, CEO Romgaz la conferinţa ZF Power...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.02.2020, 14:03 753

Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român, intenţionează să achiziţioneze o participaţie de 20% pe care americanii de la Exxon Mobil o au în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, a spus astăzi Adrian Volintiru, CEO al Romgaz, la ZF Power Summit, ediţia 2020.

“Este important să participăm la astfel de proiecte ca şi compania românească. Avem participaţie de 12,2%, avem apetit să mai achiziţionatăm 20% de la Exxon, când Exxon va lua decizia definitivă (de ieşire din Neptun Deep – n.red)”, a spus Volintiru.

La începutul lunii februarie din 2020 Romgaz a convocat acţionarii pentru a aproba primul pas în intrarea pe perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră în locul americanilor de la ExxonMobil: achiziţionarea unor servicii juridice de consultanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO