Energie

Alex Floriştean, Hydrogen Europe: Furnizarea de energie sub formă de hidrogen deblochează potenţialul energiei regenerabile: elimină limitările reţelelor de electricitate, permite stocarea pe termen lung, deschide noi pieţe

ZF Power Summit 2021

Alex Floriştean, Hydrogen Europe: Furnizarea de energie...

Autor: Cristina Bellu

24.02.2021, 13:20 217

România poate şi ar trebui să producă mult mai multă energie regenerabilă, a spus Alex Floriştean, Legal & Project Manager, Hydrogen Europe, prezent la ZF Power Summit 2021.

“România are potenţial de a genera energie primară, regenerabilă. România poate şi ar trebui să producă mult mai multă energie regenerabilă. Producătorul de energie poate să vândă energia sub formă de electricitate sau sub formă de hidrogen. Furnizarea de energie sub formă de hidrogen deblochează potenţialul energiei regenerabile. Elimină limitările reţelelor de electricitate, permite stocarea pe termen lung, transportul iefin pe distanţe mari, deschide noi pieţe, cum ar fi petrochimia, fabricarea oţelului, producţia de amoniac”.

Alte declaraţii:

Un alt atu al României- infrastructura de gaz, una dintre cele mai dezvoltate din Europa. gazul natural fosil este în declin şi îşi va continua declinul în continuare.

Olanda opreşte gazul. Olandezii au înţeles că gazul natural fără captură de carbon nu mai poate avea un rol major dicolo de o perioadă de tranziţie, şi Olanda nu este singura care gândeşte aşa.

România are toate cazurile de utilizare in care hidrogenul poate juca un rol major. producţia de oţel, avem rafinării, avem una din cele mai mari flote de camioane din Europa, avem un mare sector chimic si alte divizii in care am putea sa-l utilizam

Avem un know how enorm si o comunitate energetica, dar nu există o strategie naţională, o strategie unificatoare, pentru a deschide potenţialul complet al României în ceea ce priveşte hidrogenul.

Nu suntem atât de mult în urmă pe cât credem. România are atuuri în ceea ce priveşte hidrogenul şi are capacitatea de a se mişca foarte repede. Problema industriei de cărbune din românia trebuie transformată într-o oportunitate. există fonduri enorme ale CE pentru a ajuta economia să se transforme, să faciliteze tranziţia de la cărbune la energie regenerabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO