Energie

ANRE face upgrade: Asistentul virtual Eva al instituţiei „lucrează” cu ChatGPT

ANRE face upgrade: Asistentul virtual Eva al instituţiei...

Autor: Cosmin Pirv

24.03.2023, 12:07 68

ANRE a anunţat vineri că asistentul virtual Eva pentru utilizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale a fost integrat cu ChatGPT, furnizat de platforma OpenAI. 

Potrivit unui comunicat al ANRE, din 16 martie până în prezent, consumatorii au transmis către asistentul virtual Eva aproximativ 1.500 de întrebări legate de utilizarea POSF, procesul de schimbare a furnizorului, de contractare şi informaţii generale cu privire la sectorul energiei.

„De astăzi, 24.03.2023, performanţele asistentului virtual Eva, în ceea ce priveşte acurateţea răspunsurilor oferite precum şi interacţiunea generală a acestuia cu utilizatorii POSF, s-au îmbunătăţit considerabil întrucât foloseşte un nou algoritm de învăţare, ChatGPT cum mai este cunoscut, furnizat de celebra platformă OpenAI”, a transmis ANRE.

Conform Autorităţii, adoptarea acestor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toţi consumatorii implicaţi în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale, concomitent cu implementarea soluţiei informatice intuitive şi inovative POSF, conduce la derularea procesului tehnic de schimbare a furnizorului în 24 de ore, îndeplinind astfel cerinţele europene.

„Prin acest proiect, am realizat optimizarea proceselor operaţionale din piaţa de energie, în scopul diminuării birocraţiei şi consolidării concurenţei prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final”, transmite ANRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO