Energie

ANRE: Singura soluţie la criza energetică sunt investiţiile. Stocarea energiei va deveni crucială. Putem ajunge la 100.000 de prosumatori la anul

ANRE: Singura soluţie la criza energetică sunt...

Autor: Roxana Petrescu

24.11.2022, 10:30 508

♦ Investiţiile făcute de micii consumatori de energie, care ar putea ajunge anul acesta la un număr de 45.000 de prosumatori, se ridică la circa 200 de milioane de euro, iar tendinţa va continua.

La finalul anului viitor nu este exclus ca numărul prosumatorilor să ajungă la circa 100.000 de mici consumatori-producători de energie, acesta fiind unul dintre fenomenele majore vizibile pe piaţa locală a energiei. România avea la finalul lunii august circa 24.000 de prosumatori, mici consumatori de energie care au devenit producători prin instalaţii proprii de producere a electricităţii, în contextul în care anul începuse cu circa 13.600 de prosumatori. În total, investiţiile lor cumulează o capacitate de 200 MW, care deja nu mai este deloc neglijabilă.

„Pentru anul acesta, vorbim de 45.000 de prosumatori, cu investiţii de circa 200 de miloane de euro“, a spus Lóránd Fülöp, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), în cadrul unui webinar organizat de RWEA (Asociaţia Română pentru Energie Eoliană).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO