Energie

Borza: Intenţionăm să achiziţionăm capacităţi de producţie în zonele limitrofe României

Borza: Intenţionăm să achiziţionăm capacităţi de...

Autor: Radu Bostan

11.12.2014, 16:58 597

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a deschis astăzi la Budapesta un birou de trading, informaţia privind exporturile de energie pe piaţa ungară fiind anunţată de Remus Borza, administratorul judiciar al companiei, la gala ZF Top 100 cele mai valoroase companii din România, din 26 noiembrie. Din 2015 vor începe exporturile şi către Serbia.

“Intenţionăm anul viitor să achiziţionăm capacităţi de producţie în zonele limitrofe României. 2015 va fi anul retehnologizărilor la Hidroelectrica. Punem la bătaie 400 de milioane de euro pentru retehnologizarea centralelor mari, cu putere de 1.400 MW”, a spus Borza la evenimentul de deschidere al biroului din Budapesta.

Hidroelectrica, companie afală de la începutul acestui an pentru a doua oară în insolvenţă, a ajuns în primele nouă luni ale anului la un profit brut de 817 milioane de lei (185 mil. euro), obiectivul companiei fiind de a termina 2014 cu un câştig brut de 1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO