Energie

Bruno Ribo, ArcelorMittal Galaţi: Digitalizarea schimbă profilul siderurgistului. „Mai puţină forţă fizică, mai multă supraveghere şi pilotare ci­bernetică a echipamentului.“

Bruno Ribo, ArcelorMittal Galaţi: Digitalizarea schimbă...

Autor: Simona Tatu

02.03.2018, 00:07 1010

ArcelorMittal Galaţi,  cel mai mare combinat siderurgic din ţară, trece prin digitalizarea procesului de producţie, în urma căruia numărul salariaţilor va continua să scadă, iar profilul slujbelor se va schimba, fiind axat pe supravegherea diverselor echipamente tehnologice. 

„Digitalizarea industriei nu este doar o realitate, ci devine un pas obligatoriu pentru noi dacă vrem să supra­vieţuim. Profilul siderurgistului de mâine va fi fun­damental diferit de cel al siderurgistului de astăzi, mai puţină forţă fizică, mai multă supraveghere şi pilotare ci­bernetică a echipamentului“, a spus pentru ZF Bruno Ribo, directorul general al combinatului ArcelorMittal Galaţi.

În urma restructurărilor, combinatul a rămas cu 5.500 de angajaţi, faţă de 27.600 de angajaţi câţi avea la privatizare, în 2001. Astfel, numărul salariaţilor s-a redus de aproape cinci ori până în 2017. Combinatul a finalizat 2016 cu afaceri de 3,5 mld. lei (786 mil. euro), în scădere cu 8% şi cu pierderi de 271 mil. lei (60 mil. euro), mai mici cu 9% faţă de 2015, arată datele de la Finanţe. Combinatul nu a mai realizat profit de opt ani, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO