Energie

Consiliul Concurenţei dă undă verde pentru preluarea unor activem Petrom de către Mazarine Energy România

Consiliul Concurenţei dă undă verde pentru preluarea...

Autor: Departamentul Economic

07.02.2019, 14:43 77

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Mazarine Energy România SRL preia câmpuri petrolifere aparţinând OMV Petrom SA. 

În anul 2017, Consiliul Concurenţei a autorizat o operaţiune similară între cele două companii, prin care Mazarine Energy România SRL a preluat de la OMV Petrom drepturile şi obligaţiile care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune, împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere.

Mazarine Energy România activează, în România, în domeniul dezvoltării şi producerii ţiţeiului şi gazului natural. Mazarine Energy România SRL, subsidiară a Mazarine Energy BV, este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle. Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO