Energie

Cum se încălzeşte Europa: Olanda şi Ungaria, ţările cu cel mai mare număr de locuinţe racordate la reţeaua de gaze, Suedia se bazează pe regenerabile. Unde e România?

Cum se încălzeşte Europa: Olanda şi Ungaria, ţările...

Autor: Roxana Petrescu

28.12.2018, 14:30 1648

În România, nici măcar jumătate din gospodării nu sunt conectate la reţeaua de gaze naturale, deşi producţia internă de gaze acoperă aproape în totalitate consumul local, un “lux” la nivelul unei regiuni dominată de importurile de gaze din Rusia, după cum arată cele mai noi date publicate de Consiliul European al Reglementarilor din Energie (CEER).

5 minuni naturale din România apreciate de o lume întreagă - GALERIE FOTO

Cum vor arăta casele viitorului? Se ridică şi plutesc în caz de inundaţii - GALERIE FOTO

Unde este şi cum arată cel mai frumos Starbucks din lume - GALERIE FOTO

În Olanda, în schimb, peste 90% dintre locuinţe sunt legate la reţeaua de gaze, iar în Ungaria 78%, deşi potrivit altor surse procentul ar fi sărit de 90%. Cehia, o altă ţară lipsită de resurse, are mai bine de jumătate din gospodării (56%) legate de reţeaua de gaze naturale.

Pe de altă parte, în ţări precum Franţa, procentul gospodăriilor legate la reţeaua de gaze naturale este de 36%, aici soluţiile de încălzire bazându-se mai ales pe  energia electrică, în speţă cea nucleară.

Suedia este ţara cu cea mai redusă pondere a locuinţelor conectate la reţeaua de gaz natural, 1%, energia verde fiind sursa care alimentează statul nordic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO