Energie

Directorul Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz şi alte trei persoane din conducere, reţinuţi de DNA

Directorul Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz şi alte trei persoane din conducere, reţinuţi de DNA

Autor: Florentina Mardale

28.01.2016, 13:10 1133

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a directorului Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Avram Pantelimon, a directorului tehnic al sucursalei, Ioan Ştefan, a şefului Secţiei de Producţie din SNGN Romgaz-Sucursala Târgu Mureş, Emil Valentin Mincan, şi a şefului Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Ioan Tiberiu Olaru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susţin că, în primăvara anului 2014, Avram Pantelimon, alături de Emil Valentin Mincan, Ioan Ştefan şi Ioan Tiberiu Olaru, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au decis ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde - ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe în oraş - să fie realizată din bugetul propriu al societăţii naţionale.

"Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică", arată procurorii DNA.

Prin înregistrarea cheltuielilor nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureş s-a produs societăţii un prejudiciu de 146.637 de lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă.

Joi, cei patru vor fi prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate de la Serviciul Român de Informaţii şi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu Mureş.

 
AFACERI DE LA ZERO