Energie

Electroalfa vrea să devină furnizor de soluţii pentru energie regenerabilă

Electroalfa vrea să devină furnizor de soluţii pentru...

Autor: Roxana Petrescu

15.06.2022, 09:00 277

Boom-ul din energie verde creează multe oportunităţi de business, iar unii antreprenori români sunt gata să le transforme în vectori de creştere.

„În structura grupului avem o divizie dedicată proiectelor de ener­gie regenerabilă şi ne-am propus să devenim un furnizor com­petitiv în acest sector, oferind soluţii la cheie, ce includ proiectare, consultanţă, execuţie. Avem în derulare proiecte de investiţii pentru diversificarea porto­foliului de produse la echi­pamente electrice de medie tensiune şi confecţii metalice. Investim anual în cercetare-dezvoltare produse noi şi dezvol­tarea capacităţilor de producţie. Anul acesta am alocat peste 4 milioane de euro pentru extinderea capacităţilor de producţie la fabrica de confecţii metalice, cât şi pentru digitalizare“, au precizat repre­zentanţii grupului Electroalfa.

Pe plan local, sunt aşteptate investiţii de 10 miliarde de euro în sectorul energiilor regenerabile până în 2030, cea mai mare parte a banilor urmând să se ducă spre partea de proiecte solare şi prosumatori.

Spre comparaţie, în primul val de investiţii verzi prin care a trecut România, în perioada 2009-2014, cea mai mare parte a banilor s-au dus spre zona de energie eoliană.
"Ţinând cont de condiţiile actuale şi de tendinţele pieţei din ultima perioadă, ne-am construit previziunile financiare bazându-ne în principal pe export şi pe lucrările din domeniul privat în piaţa internă. Ne vom adapta strategia de business la situaţia reală din piaţă şi vom continua prudent proiectele de dezvoltare în zonele de digitalizare, inovare, produse inteligente, dezvoltare competenţe tehnice şi manageriale."

Grupul Electroalfa are trei divizii, una de echipamente electrice (Electro-Alfa International), unde este realizată aparatură de distribuţie sau tablouri de distribuţie, una destinată confecţiilor metalice (Electro Alfa CM), dar şi o divizie specializată în livrarea la cheie a proiectelor energetice, inclusiv parcuri solare (Electro Alfa Servicii Inginerie).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO