Energie

Eric Stab, ENGIE România: Dacă vrem să dezvoltăm reţeaua de gaz, trebuie ajutaţi oamenii să se conecteze. Consumatorul vulnerabil trebuie definit

Eric Stab, ENGIE România: Dacă vrem să dezvoltăm...

Autor: Roxana Petrescu, Alex Ciutacu

28.02.2020, 12:03 158

Dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazului şi implicit conectarea de noi consumatori s-ar putea realiza printr-o schemă de sprijin pentru cei care-şi doresc o astfel de soluţie, dar care nu şi-o pot permite. Mai departe, definirea şi protejarea consumatorului vulnerabil ar trebui să devină o prioritate pentru România, una dintre puţinele ţări care încă nu are conturată această categorie de consumatori.

„Dacă ne uităm în urmă, la toate concesiunile noi din ultimii 15 ani, am observat că mulţi consumatori care s-ar putea conecta la reţea, nu o fac pentru că este o investiţie mare şi pentru ei. Vorbim în medie de o investiţie de 3-4.000 de euro per persoană. Nu toată lumea care foloseşte astăzi lemn are bani pentru asta. Asta este important. Dacă vrem să dezvoltăm în continuare reţeaua de gaz, trebuie să îi ajutăm pe oameni să se conecteze. Trebuie să ne gândim ce facem pentru consumatorul vulnerabil şi cum îi ajutăm pe oameni să-şi cumpere un boiler, spre exemplu. România este una dintre puţinele ţări care nu are astăzi o schemă bine pusă la punct pentru protejarea consumatorului vulnerabil”, a declarat Eric Stab, preşedinte & CEO ENGIE România, în cadrul celei de-a noua ediţii a ZF Power Summit.

Conectarea de noi consumatori la reţea este doar una dintre soluţiile care ar duce la creşterea consumului de gaze intern de gaze, unul dintre stimulii importanţi pentru companii active în domeniul explorării şi producţiei. Dezvoltarea soluţiilor de transport pe bază de gaz ar fi o altă direcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO