Energie

EY: Volumul şi valoarea tranzacţiilor din industria de petrol şi gaze au scăzut în 2019, în condiţiile în care acest sector se confuntă cu un deficit de capital

EY: Volumul şi valoarea tranzacţiilor din industria de...

Autor: Roxana Rosu

03.03.2020, 11:29 108

Volumul şi valoarea tranzacţiilor din industria de petrol şi gaze au scăzut cu 18,4%, respectiv 10,8% în 2019, în condiţiile în care stagnarea preţurilor mărfurilor, rezultatele dezamăgitoare şi randamentele scăzute au făcut ca acest sector să înregistreze un deficit de capital, conform raportului EY.

Volumul şi valorile tranzacţiilor au reflectat în mare măsură fenomenul de reechilibrare a portofoliilor prin distanţarea de activele upstream petroliere şi orientarea spre activele downstream şi din sectorul gazelor.

Analiştii estimează ca peisajul fuziunilor şi achiziţiilor (M&A) să continue să fie modelat de strategiile privind tranziţia energetică, de reglementările asociate cu schimbările climatice şi de rolul gazelor naturale în viitorul mix energetic.

 „În 2019, s-a acordat o mai mare atenţie dezbaterilor pe teme sociale, de mediu, guvernanţă şi energie, iar acestea vor continua să fie subiecte cheie pentru modul în care se vor plasa capitalurile în 2020”, a declarat Andy Brogan, coordonator EY Global Oil & Gas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO