Energie

Gerul ţine tot gazul în ţară: tot ce s-a produs ieri, plus importurile, a rămas pentru consumul intern. Nicio moleculă nu s-a dus în Ungaria

Gerul ţine tot gazul în ţară: tot ce s-a produs ieri,...

Autor: Roxana Petrescu

10.01.2024, 00:07 2207

Ieri a adus o schimbare faţă de ziua de luni în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze naturale.

Exporturile au ieşit din ecuaţie, tot ce a intrat din surse externe în sistemul de gaze a rămas în ţară pentru consumul care a bifat o creştere de circa 14% faţă de ziua anterioară.

În cursul zilei de ieri, la ora 14:00, România nu mai trimitea nicio moleculă de gaze la export, pe direcţia Ungaria, situaţie diferită faţă de ziua de 8 ianuarie, când exporturile au fost de circa 2,2 milioane de metri cubi.

Astfel, datele de pe site-ul Transgaz arată că în jurul orei 14:00 producţia internă de gaze era de 23,9 milioane de metri cubi, din depozite se extrăgeau 27,6 milioane de metri cubi, iar importurile erau de 3,8 milioane de metri cubi, absolut toate aceste cantităţi fiind folosite intern. Spre comparaţie, faţă de 8 ianuarie, cererea internă a crescut ieri cu 14%.

„Cantităţile se mişcă în funcţie de unde găsesc cel mai bun preţ. Probabil, ieri cumpărătorii de aici au oferit un preţ mai bun şi astfel se explică lipsa cantităţilor la export“, spun oameni activi în zona de gestionare a infrastructurii de gaze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO