Energie

Hidroelectrica, cea mai bănoasă companie a statului, îşi caută administratori: mandatele celor din consiliul actual nu vor fi reînnoite

Hidroelectrica, cea mai bănoasă companie a statului,...

Autor: Roxana Petrescu

28.12.2018, 13:46 486

Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie din România, ar trebui să-şi găsească un nou “set” de administratori din prima lună a anului viitor, în contextul în care mandatele celor care compun acum consiliul de supraveghere al companiei expiră pe data de 21.01.2019.

Informaţia apare în convocatorul primei adunări generale a acţionarilor din 2019, programată pentru data de 18 ianuarie.

Astfel, în cadrul acelei şedinţe, acţionarii vor fi informaţi cu prinvere la încetarea calităţii de membru provizoriu al consiliului de supraveghere a următoarelor persoane, începând cu data de 21.01.2019: Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Dorin-Liviu Nistoran, Ioana Andreea Lambru, Andreea Negru Ciobanu şi Cristian-Nicolae Stoina.

Noii numiţi vor avea tot mandate de patru luni, aceasta fiind deja o tradiţie la nivelul companiilor de stat.

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie de stat, deci una dintre cele mai atractive locuri pentru exercitarea funcţiei de administrator pentru clientela politică.

Producătorul de energie a înregistrat veni­turi de 3,2 miliarde de lei după primele nouă luni, cât în tot anul 2017, şi un profit brut de 1,98 de miliarde de lei, faţă de cele 1,6 mi­liar­de de lei raportate de finalul anului trecut.

Tot în AGA de pe 8 ianuarie, compania va supune aprobării acţionarilor planul de investiţii pentru perioada 2018-2023.

„Ne propunem în următorii cinci ani un buget de investiţii de 5,56 miliarde de lei. Vorbim de proiecte noi, mentenanţă, retehnologizări, dar şi de diversificarea producţiei pe tipuri de resurse. Împărţirea producţiei pe tipuri de resurse prin care a trecut sistemul energetic local a fost o mare greşeală“, au spus recent reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO