Energie

Ion Sterian, Transgaz: Producţia anuală de gaze a zăcământului Neptun va fi mult mai mare faţă de ce s-a estimat. Consumul de gaze al României va creşte cu 10 mld. metri cubi în următorii 3-4 ani

Ion Sterian, Transgaz: Producţia anuală de gaze a...

Autor: Roxana Petrescu

02.05.2023, 00:07 15232

Gazul din Marea Neagră va fi cel mai mare game-changer din peisajul energetic local, acesta fiind resursa care poate facilita conectarea energiei verzi, dezvoltarea economiei pe orizontală şi transformarea României, cu adevărat, într-un jucător de talie regională.

Cantităţile sunt mult mai mari decât s-a estimat iniţial, iar vestea este foarte bună pentru că în următorii 3-4 ani consumul de gaze ar putea creşte local cu 10 mi­liarde de metri cubi, ceea ce înseamnă practic o dublare a situaţiei de acum, spune Ion Sterian, directorul general al Transgaz, companie strategică în dezvoltarea pieţei de gaze din România.

„Pentru dezvoltarea durabilă a infrastructurii de transport gaze naturale din România, Transgaz şi-a asumat prin Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale (PDSNT) pe următorii 10 ani, un amplu program investiţional, cu proiecte de investiţii estimate la aproximativ 3,2 miliarde euro, investiţii care permit alinierea SNT la cerinţele de transport şi operare europene, la cele ale Acordului Verde European privind decarbonizarea“, spune Ion Sterian, directorul general al Transgaz, într-un interviu publicat în noua ediţie a anuarului ZF Energie.

Interviul face parte dintr-o serie specială de peste 20 de dialoguri purtate de ZF cu unii dintre cei mai importanţi specialişti din sector pe tema evoluţiei domeniului până în 2030.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO