Energie

Mihai Ivaşcu, Conpirom: Nu trebuie să ne pierdem industria şi să devenim doar o piaţă de desfacere

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Andrei Cîrchelan, Radu Bostan

26.02.2014, 11:37 461

România trebuie să facă eforturi pentru a-şi menţine industria şi capacităţile de producţie în încercarea de nu se transforma doar în piaţă de desfacere, a declarat Mihai Ivaşcu, secretar general al Conpirom, prezent la ZF Power Summit 2014.

“Uniunea Europeană doreşte să fim o piaţă de desfacere, ceea ce am început să fim. Consider că ne aflăm azi într-un moment foarte bun. România încă produce, încă are un bilanţ foarte bun pentru export, încă are locuri de muncă în industrii productive. Principalul interes al guvernanţilor este să menţină aceste capacităţi de producţie, altfel vom avea o mare problemă din punct de vedere al şomajului şi PIB-ului”, a spus Ivaşcu.

O altă problemă este, în opinia lui Ivaşcu, scăderea atractivităţii României în ochii investitorilor.

“Atractivitatea României pentru investitorii străini a scăzut foarte mult în ultima perioadă. Per total, numărul investitorilor care doresc să vină în România a scăzut, pe lângă companiile care se gândesc să plece din România”, a spus Ivaşcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO