Energie

Mirel Jarnea, fost director în cadrul Enel X, a fost recrutat ca Business Development Manager de producătorul chinez de panouri solare LONGi Solar, pentru regiunea Europa de Sud şi Est

Mirel Jarnea, fost director în cadrul Enel X, a fost...

Autor: Cristina Bellu

27.10.2022, 09:50 356

LONGi, jucător important în piaţa de panouri solare, anunţă numirea lui Mirel Jarnea în funcţia de Business Development Manager în cadrul operaţiunilor companiei din regiunea Europa de Sud şi Est.

Din noua poziţie, Mirel Jarnea va coordona negocierea vânzărilor la nivel regional pentru LONGi, companie care şi-a sporit considerabil prezenţa în Europa în ultimii patru ani, raportând în acelaşi timp şi o creştere puternică a vânzărilor.

La Enel X, în calitate de membru al grupului pe probleme de electrificare şi tranziţie către tehnologii sustenabile, Mirel Jarnea a condus segmentul de e-Industries începând cu 2018. Înainte de Enel X, timp de 11 ani,  a ocupat poziţii de management şi în vânzări în cadrul unora dintre cele mai importante firme de tehnologii pentru iluminat precum Philips Lighting.

Extinderea operaţiunilor LONGi în Europa se datorează într-o mare măsură şi planului „RE-Power EU”, pe care Comisia Europeană l-a lansat cu scopul de a creşte producţia de energie regenerabilă a Uniunii Europene la 45% şi de a dubla capacitatea solară instalată, la 600 GW până în 2030.

Europa de Sud şi Est a surprins deja pieţele internaţionale raportând, în ultimii trei ani, o creştere puternică a utilizării energiei solare în Polonia, Ungaria şi Grecia, în timp ce România îşi va tripla capacitatea de producţie a energiei solare până în 2030, conform statisticilor SolarPower Europe.

Planurile LONGi urmăresc toate aceste evoluţii, compania continuând să susţină atât sectorul serviciilor de utilităţi, cât şi de distribuţie din sudul şi estul Europei, pe măsură ce serviciile din această regiune accelerează tranziţia către energie regenerabilă.

Fondată în urmă cu 12 ani, LONGi s-a axat permanent pe inovaţie în domeniu, în cinci direcţii principale: celule şi panouri solare din mono-siliciu, soluţii solare pentru uz comercial şi industrial, soluţii pentru energie verde şi echipamente cu hidrogen. De asemenea compania şi-a perfecţionat capacităţile de a furniza energie verde şi a inclus recent în oferta sa produse şi soluţii bazate pe hidrogen verde pentru a sprijini trecerea către o societate bazată pe zero carbon.  

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO