Energie

Niculae Duşu, Celco Constanţa, producător de materiale de construcţii: Vrem să producem energie verde pentru consumul propriu din fabrici, dar sistemul energetic trebuie să permită. În acest moment sunt mari şocuri în sistem

Niculae Duşu, Celco Constanţa, producător de materiale...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.11.2021, 00:07 3721

Perioada actuală este una propice pentru investiţiile în energie verde, mai ales în condiţiile în care preţurile la energie au doborât record după record, este de părere Niculae Duşu, unul dintre acţionarii producătorului de materiale de construcţii Celco din Constanţa.

„Este un moment în care trebuie să facem investiţii în energie verde. Ele sunt foarte necesare, dar trebuie ca sistemul naţional să fie adaptat pentru investiţiile în regim de prosumator. România şi Europa ar trebui să încurajeze producţia de energie electrică în regim prosumator prin programe naţionale de suport. Vrem să producem energie verde pentru consumul propriu din fabrici, dar sistemul energetic trebuie să permită. În acest moment sunt mari şocuri în sistem“, a spus Niculae Duşu la emisiunea online ZF Economia verde.

Celco produce şi livrează BCA, adezivi şi var către şan­tie­re şi distribuitori din toată ţara şi în ţările vecine, var mă­cinat către alte fabrici de BCA şi var bulgări către industria siderurgică. Toate fabricile se află în judeţul Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO