Energie

Olandezii de la Photon Energy au început construcţia celei de-a şaptea centrale electrice fotovoltaice din România, cu o capacitate de producţie de 7,1 MWp, în judeţul Buzău

Olandezii de la Photon Energy au început construcţia...

Autor: Roxana Rosu

14.09.2022, 12:06 415

Photon Energy, grup olandez cu activităţi în domeniul energiei regenerabilă, a demarat construcţia celei de-a şaptea centrale electrice fotovoltaice din România, cu o capacitate de producţie de 7,1 MWp, amplasată în apropierea localităţii Săhăteni în judeţul Buzău.

Centrala va acoperi peste 10 ha de teren şi va include 12.700 de panouri solare, urmând să furnizeze aproximativ 11,4 GWh de energie regenerabilă anual reţelei SDEE Electrica Muntenia Nord.

Noua centrală electrică urmează să intre în exploatare în trimestrul IV din 2022.

Compania intenţionează să adauge o capacitate totală de producţie de 32 MWp în ţară până la sfârşitul anului 2022. Pe lângă primele şase centrale româneşti ale companiei, construite în prezent lângă Şiria, Aiud, Calafat şi Teiuş, centrala de la Săhăteni aduce capacitatea totală în construcţie în România la 28,3 MWp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO