Energie

Pe tăcute, carburanţii au ajuns la maximul anului. Benzina şi motorina, din nou peste pragul de 5 lei pe litru

Pe tăcute, carburanţii au ajuns la maximul anului....

Autor: Roxana Petrescu

31.10.2016, 00:06 2043
La finalul săptămânii trecute, preţul carburanţilor ajunsese la ma­ximul anului, în timp ce barilul de petrol se tranzacţiona în continuare în jurul valorii de 50 de dolari.
 
Atât benzina, cât şi motorina se apropiau de pragul de 5,2 lei pe litru.
 
Datele colectate de Ziarul Financiar de pe site-ul Petrom, cel mai mare pe­trolist de pe plan local, arată că la staţia de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu din Bu­cureşti, în cursul zilei de vineri un litru de benzină putea fi achiziţionat cu 5,18 lei, iar unul de motorină cu 5,17 lei.
 
Preţurile marchează o revenire în contextul în care în cea mai mare parte a anului, carburanţii au stat sub pragul de 5 lei pe litru.
 
Stabilizarea preţurilor la un nivel destul de redus a stimulat apetitul ro­mânilor pentru consum, astfel că în pri­mele şase luni ale anului cererea de car­buranţi a crescut cu circa 5-6%, potrivit datelor din piaţă. Retailul de carburanţi din România este dominat de patru companii petro­liere, toate membre ale unor gru­puri interna­ţionale, care împreună con­cen­trează peste 70% din cele 2.000 de ben­zinării active, dar care ţin în mâini aproape 90% din volume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO