Energie

Petrolul românesc a băgat în buzunarele americanilor peste 850 mil. dolari anul trecut

Petrolul românesc a băgat în buzunarele americanilor...

Autor: Roxana Petrescu

25.06.2015, 17:00 893

Peste 2.000 de muncitori, majoritatea localizaţi în Ploieşti, lucrează la pompe de extracţie sau la proiecte de consultanţă pentru clienţi globali. 

Marile companii americane de echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze au făcut anul trecut în România afaceri de peste 850 de mil. dolari (2,8 mld. lei, 634 mil. euro). Perspectivele ofe­rite de Marea Neagră, dar şi de proiectele de redezvoltare a vechilor ză­căminte ar putea duce la consoli­darea prezenţei americane în acest domeniu, iar desan­tul de executivi din ultima vre­me este o dovadă în acest sens. 

Spre exemplu, chiar luna trecută, Jeff Im­melt, preşedintele şi CEOul gigantului a­me­­rican General Electric, unul din cei mai in­­­fluenţi executivi americani, parte a puterii po­­­litice şi economice a Statelor Unite, a e­fec­­tu­at o vizită surpriză la Bucureşti, lucru ca­re con­­fir­mă interesul strategic al SUA pen­tru Ro­­mânia. A fost pentru prima oară când Im­melt a vizitat România şi, de altfel, niciun alt şef al GE în funcţie nu a mai fost la Bu­cu­reşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO