Energie

Petrom vrea să cumpere o parte în licenţa de explorare a unui perimetru din zona bulgărească a Mării Negre

Petrom vrea să cumpere o parte în licenţa de explorare...

Autor: Tibi Oprea

17.12.2019, 15:26 194

OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol şi gaze din sud-estul Europei şi cea mai valoroasă companie de la bursa românească, a semnat un contract pentru achiziţia unei participaţii în licenţa de explorare Han Asparuh din Bulgaria deţinută de OMV Offshore Bulgaria, prin achiziţia părţilor sociale de la OMV Exploration & Production.

Compania nu a făcut cunoscută valoarea contractului.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea anumitor condiţii suspensive şi se estimează că va avea loc până la mijlocul anului 2020.

”Această achiziţie este în linie cu strategia noastră de a ne extinde prezenţa regională şi este una naturală, dacă avem în vedere portofoliul nostru din Marea Neagră. Avem un istoric de peste 40 de ani în apele de mică adâncime din Marea Neagră şi, începând din 2008, explorăm, alături de ExxonMobil, şi potenţialul din apele de mare adâncime”, spune Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Upstream.

OMV Offshore Bulgaria deţine în prezent 30% din perimetrul de explorare marina de mare adânzime Han Asparuh, aflat în vestuo Mării Negre, în cadul unui joint venture condus de Total (în calitate de operator).

OMV Petrom este deja prezent în Bulgaria, prin activităţile de distribuţie carburanţi sub brandul OMV

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO