Preţurile la energia electrică şi dezvoltarea reţelelor inteligente, subiectele fierbinţi de la conferinţa ZF „Piaţa energiei electrice, în tensiune maximă“

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 dec 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cum este energia eficientă, ce o poate defini în acest fel şi la ce se poate aştepta consumatorul casnic iarna aceasta din punctul de vedere al rezervelor şi al preţurilor la energie electrică?
La dezbateri participă şi Bogdan Nicolae Badea, preşedintele directo­ratului Hidroelectrica

Preţurile la energie se pregătesc de iarnă după un an care a adus tensiuni majore pe această piaţă. Începutul anului a venit cu preţuri record la energie, care s-au resimţit în facturile consumatorilor. Care sunt certitudinile fur­nizorilor care au supravieţuit in­solvenţei că situaţia nu se va repeta? Ce măsuri a luat sau va lua ANRE (Autoritatea Naţională de Reglemen­tare în domeniul Energiei) pentru a pre­veni o evoluţie similară în miez de iarnă, când consumul de energie este la vârf?
 
Între timp, se vorbeşte despre digitalizarea reţelelor şi despre smart grid, reţele inteligente care să controleze consumul de energie. În paralel, în România lui 2017, stâlpii de electricitate au căzut în condiţiile în care în luna aprilie o ninsoare într-adevăr nepre­vă­zută a căzut peste mai multe localităţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
preturi
, energie electrica
, retele
, conferinta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide