Energie

Prosumatorul, investitorul anului în energie. A fost depăşit pragul de 1.000 MW instalaţi şi împreună aproape au atins ţinta pentru 2023

Prosumatorul, investitorul anului în energie. A fost...

Autor: Roxana Petrescu

07.11.2023, 00:07 1878

Prosumatorii au pornit anul 2023 de la o capacitate de 417 MW  Fără discuţie, ţinând cont de saltul bifat, prosumatorul este investitorul anului în energie, cu investiţii totale realizate până acum de peste 1 mld. euro.

La finalul lunii august, capacitatea instalată de prosu­matori, micii consumatori de energie care au devenit producători, a ajuns la aproape 1.156 MW, în contextul în care pentru tot anul capacitatea estimată era de 1.170 MW. Oltenia este regiunea în care s-au conectat cele mai multe proiecte proprii de producere a energiei, arată datele furnizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), valabile pentru finalul lunii august.

„Potrivit raportului anual privind monitorizarea prosumatorilor, pentru anul 2023 ANRE a prognozat o putere instalată aferentă prosumatorilor la valoarea de aproximativ 1.170 MW, prognoză ce va fi revizuită de către Autoritate în funcţie de noilor tendinţe de creştere înregistrate în ultimile luni“, spun reprezentanţii ANRE.

Astfel, încă din august, prosumatorii aproape şi-au atins ţinta estimată de ANRE pentru tot anul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO