Energie

RWE renunţă la un parc eolian

Autor: Roxana Petrescu

18.01.2011, 23:45 44

Germanii de la grupul energetic RWE au renunţat la dezvoltareaunui parc eolian de peste 250 mil. euro şi ar putea părăsi şiproiectul de 4 miliarde de euro al celor două reactoare nucleare dela Cernavodă, după ce şi cehii de la CEZ au spus adio acesteiinvestiţii anul trecut.

"Ieri (marţi - n.red.) am decis să ne retragem din proiectuleolian vânzând pachetul de 90% pe care îl deţineam înapoi cătredezvoltator (Sabloal Energie Eoliană - n.red.). Din cauzaprocesului dificil de avizare, dar şi din cauza problemelor care auintervenit în legătură cu proprietatea asupra terenului, decizianoastră a fost să ne retragem", spune Karin Canta, directorul deproiecte eoliene pentru sud-estul Europei şi Turcia al RWE.Proiectul urma să aibă 147 MW, fiind localizat în Valea Dacilor(jud. Constanţa).

"Săptămâna viitoare vom avea un anunţ oficial de făcut înlegătură cu reactoarele 3 şi 4", a mai declarat reprezentanta RWE,fără a da detalii suplimentare. Însă potrivit unor surse din piaţă,compania şi-ar putea anunţa exit-ul din acest proiect care deja areo întârziere de doi ani faţă de termenele stabilite iniţial.

"În proporţie de 90%, RWE va părăsi acest proiect. Din noustatul va cumpăra şi această participaţie (ca în cazul CEZ -n.red.) pentru că nu are de ales", au precizat surse din MinisterulEconomiei. RWE controlează 9,15% din proiectul de la Cernavodă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO