Energie

Suedezii de la OX2 ţintesc unul dintre cele mai mari portofolii verzi din România: 1.500 MW în 10 ani

Suedezii de la OX2 ţintesc unul dintre cele mai mari...

Autor: Roxana Petrescu

13.04.2022, 09:00 1359

Suedezii de la OX2, cel mai mare ope­rator independent de proiecte eo­liene la nivel european, au pus ba­ze­le unui birou local anul trecut şi au acum în dezvoltare un portofoliu de pro­iecte eoliene de 500 MW în Ro­mâ­nia, cu ţinta de a creşte semni­fi­ca­tiv pe următorii 10 ani. Primii MW ri­dicaţi în parcuri eoliene ar pu­tea fi în 2024-2025.

„Acum avem un portofo­liu de 500 MW eolian în Ro­mânia, dar este o cifră dinamică“, spune Radu Voines­cu, country mana­ger la OX2 România.

Portofoliul este compus din pro­iec­te achiziţionate, dezvoltate de la zero, dar şi proiecte reactivate odată cu relansarea investiţiilor în dome­niul ener­giei verzi în România. Pe termen lung, planurile OX2 pentru piaţa lo­cală sunt foarte ambiţioase, luând în cal­cul un mix de tehnologii, eolian şi so­lar. „Vizăm pentru ur­-mătorii 10 ani atin­gerea unui por­to­fo­liu de 1.500 MW“, a mai precizat Voinescu.

OX2 este un business implicat în toa­te fazele necesare realizării unui pro­iect de energie verde, de la achi­zi­ţia drep­turilor de proprietate şi project de­velopment până la ma­nage­mentul teh­nic şi comercial al in­ves­tiţiei. Prin­tre clienţii OX2 se nu­mără Google şi chiar IKEA.

În total, OX2 are un por­to­foliu de 17.371 MW în dezvoltare şi a raportat vânzări de circa 500 mil. euro anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO