Energie

Teofil Mureşan, E-INFRA: Până la finalul anului viitor vom avea 100 MW în solare. Preocuparea noastră în următorii trei ani va fi energia verde

Teofil Mureşan, E-INFRA: Până la finalul anului viitor...

Autor: Roxana Petrescu

29.12.2022, 00:05 1064

Electrogrup Infrastructure (E-INFRA), grup activ în domeniul infrastructurii energetice şi de telecomunicaţii, termină anul cu un portofoliu de proiecte solare de 45 MW, obiectivul pentru anul viitor fiind de a ajunge la o capacitate instalată de 100 MW. Electrogrup Infrastructure (E-INFRA) reuneşte activităţile Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, Wesee şi Netcity, companii active în domeniul proiectelor de infrastructură energetică şi de telecomunicaţii. Pentru finalul acestui an, businessul consolidat este estimat la 400 de milioane de euro, dublu faţă de anul trecut, echipa E-INFRA ajungâd la 800 de persoane.

„Până la finalul anului viitor vom avea 100 MW (în proiecte solare). Suntem în fază avansată cu o centrală pe gaz mix cu hidrogen de 150 MW la Câmpia Turzii, pe lângă parteneriatul pe care îl avem cu Nuclearelectrica de a dezvolta noua tehnologie de reactoare modulare mici“, a spus recent Teofil Mureşan, antreprenorul care deţine grupul E-INFRA, în cadrul emisiunii Lecţii de Business.

La jumătatea acestui an, producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), furnizorul de tehnologie pentru reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni (SMR) NuScale şi grupul de companii E-INFRA au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea primului reactor SMR din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti, judeţul Dâmboviţa. Terenul este deţinut de E-INFRA. Proiectul va avea 6 module, în total 462 MW, pe amplasamentul Doiceşti. Se estimează ca centrala NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de muncă permanente în centrală, 1.500 de locuri de muncă în construcţii, 2.300 de locuri de muncă în producţie, proiectul umrând să fie finalizat spre finalul acestui deceniu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO