Energie

Un nou fond de investiţii intră pe piaţa din România:Britanicii de la Actis preiau 51% din proiectul fermei eoliene Vis Viva de 450MW din judeţul Buzău şi anunţă planuri de „mulţi-gigawaţi” în România

Un nou fond de investiţii intră pe piaţa din...

Autor: Cristina Roşca

23.09.2022, 22:11 7448

Fondul de investiţii Actis, cu sediul la Londra, şi-a făcut intrarea pe piaţa locală de energie regenerabilă prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni (51%) din cadrul proiectului fermei eoliene Vis Viva de 450MW din judeţul Buzău. Fondul, care a înfiinţat local compania Rezolv Energy pentru a opera dezvoltarea, are planuri de extindere dincolo de acest proiect, ţintind „mulţi-gigawaţi” de energie solară şi eoliană, vizând totodată şi proiecte pentru stocarea energiei. Oficialii Actis nu oferă alte detalii.

Vânzătorul în această tranzacţie este compania Low Carbon, tot din Marea Britanie. Proiectul din Buzău nu este încă operaţional. În momentul în care va deveni însă, va avea capacitatea de a genera suficientă energie verde pentru alimentarea a peste 272.000 de locuinţe.

În acest proiect, firma internaţională de avocatură Clifford Chance a asistat Actis. Echipa multijurisdicţională Clifford Chance a fost coordonată de Nicholas Hughes şi Jonathan Dillon, Parteneri M&A în domeniul energiei verzi (Londra) alături de Nadia Badea (partener, Bucureşti) şi Loredana Ralea (counsel, Bucureşti).

„Ne bucurăm să asistăm Actis, un partener global de care ne leagă o relaţie strânsă de colaborare, în prima sa tranzacţie în România şi una dintre cele foarte mari din regiune în acest domeniu. Încheierea cu succes a acestei tranzacţii este şi o confirmare a potenţialului pe care România îl are în domeniul energiei, inclusiv energie regenerabilă. Sperăm să putem anunţa curând şi încheierea altor tranzacţii semnificative în energie la care lucrăm în prezent”, spune Nadia Badea, partener şi coordonator al practicii de M&A de la Bucureşti.

Actis, înfiinţat în 2004, are în administrare active de 20 mld. euro, pariind pe domenii precum energie, imobiliare sau infrastructură.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO