Energie

Volker Raffel, CEO al E.ON România: Trebuie să ştim ce se întâmplă din aprilie 2023 cu facturile la energie. Impactul va fi mare. Mai sunt 10 luni

Volker Raffel, CEO al E.ON România

Volker Raffel, CEO al E.ON România

Autor: Roxana Petrescu, Sorin Pâslaru

09.06.2022, 00:07 1781

Aplicarea schemei de plafonare şi compensare a preţului la energie şi gaze pentru vaste categorii de consumatori, inclusiv pentru cei industriali, până în martie, 2023, nu stimulează în mod real proiectele de reducere a consumului. Practic, odată eliminată această subvenţie, impactul scumpirilor la energie va fi deplin, iar industria trebuie să aibă timp să se pregătească din timp. Claritatea este mai necesară ca niciodată.

„Nimeni nu ştie acum ce se va întâmpla din 2023, iar noi mai avem 10 luni până când expiră schema de sprijin. Ar trebui să vedem nişte decizii din vara aceasta, mai ales pentru industrie. România plăteşte în acest moment subvenţii mai mari decât oricine, iar acest lucru nu încurajează economisirea energiei. Trebuie să existe claritate pentru ceea ce se va întâmpla din 2023 şi pregătiri mult mai serioase pe zona de eficienţă energetică pentru că atunci se va vedea impactul“, a spus Volker Raffel, CEO al E.ON România, un business axat pe furnizarea şi distribuţia de energie şi gaze naturale de circa 1,4 miliarde de euro.

Schema de plafonare şi compensare a facturilor la energie şi gaze, lansată iniţial pentru perioada noiembrie 2021-martie 2022, a fost prelungită, consumatorii casnici şi industriali urmând să beneficieze de protecţia acesteia până în martie, 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO