Energie

ZF Power Summit 2022. Radu Căprău, vicepreşedinte al organizaţiei Concordia: Iniţiativele aflate sub umbrela Pactului verde european trebuie realizate fără a afecta competitivitatea industriei europene

ZF Power Summit 2022. Radu Căprău, vicepreşedinte al...

Autor: Eduard Ivanovici

24.02.2022, 10:22 69

Radu Căprău, vicepreşedinte al Concordia, organizaţie care reprezintă cele mai mari companii din România, consideră că iniţiativele legislative aflate sub Pactul verde european (European Green Deal) trebuie să se realizeze fără a afecta eforturile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, păstrând în acelaşi timp competitivitatea industriei europene la nivel global.

„Este important ca iniţiativele legislative aflate sub umbrela Pactului verde european să faciliteze tranziţia climatică printr-un proces accesibil tuturor consumatorilor şi operatorilor economici. Subliniez acest lucru pentru că trebuie să se realizeze fără a afecta în niciun fel competitivitatea industriei europene şi fără a pune în pericol scopul principal, acela de reducere a emisiilor”, a spus Radu Căprău la ZF Power Summit 2022.

 

Alte declaraţii:

 
  • Europa îşi propune să reducă amprenta climatică în condiţiile în care continentul emite 8% din emisiile de carbon ale lumii. Ca această acţiune climatică să aibă succes, trebuie să se realizeze la scară globală, iar prioritatea ar trebui să fie modernizarea şi implementarea cât mai rapidă a tehnologiilor cu emisii de carbon în industrie, menţinând competitivitatea industriei europene la nivel internaţional.
 
  • Pentru aceasta este nevoie de măsuri eficiente de protecţie împotriva relocării emisiilor de carbon pentru că aici facem nişte investiţii semnificative care pun presiune pe industrii.
 
  • Trebuie să avem în calcul crearea şi dezvoltarea de pieţe pentru aceste produse industriale verzi şi sprijinirea industriei electrice cu emisii de carbon scăzute.
 
  • De asemenea, nu putem ignora că statele membre UE pleacă din poziţii diferite în această cursă a energiei regenerabile, atât din punct de vedere al capacităţii deja existente, cât şi al resurselor financiare. Din punctul nostru de vedere, o tranziţie către o economie cu zero emisii, echitabilă din punct de vedere economic şi social, este esenţială ca neutralitatea tehnologică să fie la baza fiecărei iniţiative legislative.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO