Companii

Euler Hermes: Europa va fi în prima linie a redresării turismului, dar nu mai devreme de 2024. În România, o revenire semnificativă a acestui sector este incertă în acest an

Euler Hermes: Europa va fi în prima linie a redresării...

Autor: Roxana Rosu

22.03.2021, 12:14 173

Numărul turiştilor s-a redus anul trecut cu 50% în România, iar capacităţile de cazare la nivel intern au scăzut cu aproximativ 28% faţă de anul precedent, iar trendul descendent s-ar putea menţine printr-un efect de bază defavorabil, statistica turismului local încadrându-se în scăderile masive înregistrate de sector la nivel global, arată o analiză realizată de Euler Hermes.

”În acest context, ritmul vaccinarii ar trebui să fie chiar mai important pentru revitalizarea industriei turismului şi a călătoriilor în general decât pentru majoritatea celorlalte sectoare economice. Desigur, recentele obstacole generate în principal de insuficienţa dozelor de vaccin la nivelul Uniunii Europene încetinesc obţinerea imunităţii de masă. Dacă luăm în calcul şi răspânidrea rapidă a valului trei, o revenire semnificativă la nivelul acestui sector este incertă în acest an”, a spus Mihai Chipirliu, CFA – Risk Director Euler Hermes România.

Cu toate aceste inconveniente majore, disponibilitatea populaţiei manifestată în ultimele trei luni faţă de vaccin oferă o rază de speranţă. Intrarea în faza a treia şi creşterea într-un ritm alert al vaccinărilor ar putea duce în urmatoarele 2-3 luni la un număr suficient de vaccinari (deşi sub cel aferent unei imunizări de masă) la nivel local şi regional care să permită relaxarea restricţiilor şi o anumită relansare a călătoriilor şi turismului.

”Revenind la nivel local, este posibil ca sub presiunea unei cereri ridicate, cel puţin în prima fază de relansare raportul calitate-preţ al serviciilor prestate să nu evolueze în favoarea consumatorului aşa cum poate ne-am aştepta. Consecinţa firească a acestei potenţiale involuţii - pe măsură ce ritmul vaccinarii se va intensifica - ar fi revenirea cu precădere către oferta de import”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO