Companii

Eurato, 6 mil. euro din instalatii frigorifice

29.06.2005, 18:43 89

Compania Eurato, care produce instalatii frigorifice pentru magazine si supermarketuri, a inregistrat in primele patru luni din acest an o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2004, in conditiile dublarii profitului, påna la 115.000 de euro.

Pentru tot anul, conducerea Eurato asteapta o cifra de afaceri de 6,3 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de 2004.

a??Prognozele noastre financiare se bazeaza pe abordarea sistemului de plata in rate pentru produsele furnizate clientilor, dar pe extinderea la nivel national, printr-o retea de dealeria??, declara Bencze Tivadar, director general al companiei. Compania produce vitrine frigorifice de diferite tipuri, instalatii frigorifice, rafturi metalice, camere si depozite frigorifice, precum si caroserii auto termoizolante.

a??Cele mai importante obiective sunt extinderea pietei de desfacere, dar si intarirea prezentei in zonele in care distribuim dejaa??, mai spune Tivadar.

Vånzarile Eurato sunt realizate exclusiv pe piata romåneasca, cei mai importanti clienti fiind societatile din industria alimentara si companiile de desfacere de produse alimentare. a??Echipamentele necesare dotarii magazinelor alimentare si a supermarketurilor realizeaza 45% din cifra de afaceri, iar utilajele frigorifice destinate industriei alimentare contribuie cu 35% in vånzarile totalea??, spune Bencze Tivadar.

Compania s-a infiintat in 1994 in judetul Harghita avånd capital romånesc si strain. Anul trecut, Eurato a inregistrat o cifra de afaceri de 4,9 mil. de euro, in crestere cu 14% fata de 2003. Cei mai importanti competitori ai producatorului din Odorheiu Secuiesc sunt Frigotehnica, Midal Group si York International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO