Companii

European Food a vizat mai multe fabrici din Ungaria pentru o achizitie

22.11.2007, 22:43 43

Grupul din industria alimentara European Food & Drinks, detinut de fratii Ioan si Viorel Micula, mizeaza pe o crestere de 40-50% a vanzarilor pe pietele externe in 2008 fata de acest an si nu exclude posibilitatea de a produce in afara Romaniei.
"Pe pietele din regiune nu prea avem ce cumpara, companiile locale au fost deja preluate de multinationale sau au iesit de pe piata", a declarat Ioan Micula, presedintele European Food.
Micula a mai spus ca grupul a analizat cateva fabrici din Ungaria pentru achizitie, insa acestea s-au dovedit neatractive din punctul de vedere al tehnologiei folosite pentru productie.
Fabricile grupului sunt situate in judetul Bihor si incorporeaza 26 de linii de imbuteliere si alte facilitati de productie pentru dulciuri, snacks-uri, sosuri sau paste fainoase.
In prezent, European Food & Drinks exporta in peste 20 de tari, cele mai mari volume ale vanzarilor venind insa din Romania.
"Nu ne mai intereseaza targurile nationale din industria alimentara, mergem mai mult la expozitiile internationale pentru a ne promova produsele", a mai spus Ioan Micula.
Exporturile grupului vor inregistra o crestere de 40-50% in acest an fata de 2006, potrivit estimarilor actionarilor sai.
Fratii Micula au investit aproximativ 800 de milioane de euro in grupul European Food & Drinks, cel mai mare jucator din industria alimentara. Dintre acestea, aproximativ 335 mil. euro au fost directionate in divizia de ape minerale si sucuri.
Anul trecut, vanzarile European Food si European Drinks au ajuns la o valoare cumulata de peste 310 mil. euro, in crestere cu aproximativ 20% fata de 2005.
Fratii Micula au deschis filiale ale grupului European Food & Drinks in opt tari din regiune, Republica Moldova, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Rusia, Ucraina si Bulgaria, pentru a colabora in mod direct cu lanturile mari de magazine din strainatate.
Vanzarile grupului in afara tarii se realizeaza si prin parteneriate cu distribuitori regionali.
Recent, actionarii grupului au decis majorarea unei linii de credit de la BCR cu 20 mil. euro, avand ca scop continuarea investitiilor in facilitatile de productie din Bihor si lansarea unor produse noi pe piata locala.
Planurile grupului prevad majorarea capacitatii de productie a berii la 6 mil. hectolitri pe an, fata de 5 mil., cat detine in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO